Jak zablokovat webové stránce sledování vaší polohy v prohlížeči Google Chrome

how block website from tracking your location google chrome

Povolili jste webové stránce omylem sledovat vaši polohu pomocí Chromu? Nebojte se, zde jsou kroky ke změně nastavení blokování webu.



V prohlížeči Chrome mohou při procházení webu některé weby, jako je elektronický obchod, cestování, restaurace a vyhledávače, chtít sledovat vaši aktuální (přibližnou) polohu a zobrazit tak relevantní produkty a informace poblíž, jako jsou nabídky dostupné pouze ve vaší poloze. , dostupnost produktu a další.



Přestože sdílení vaší polohy s webem může mít své výhody, může to být také problémem ochrany soukromí pro mnoho lidí, a přestože obdržíte výzvu k souhlasu, je snadné udělat chybu. Pokud jste však dříve webové stránce povolili znát vaši polohu, Google Chrome usnadňuje změnu nastavení tak, aby blokovala web.

V tomhle průvodce, se dozvíte kroky ke správě nastavení Chromu, abyste zablokovali dříve povolené webové stránce sledování vaší polohy. (Pokud používáte Microsoft Edge, pak použijte tyto pokyny.)



Jak blokovat sledování polohy v Chromu

Pomocí těchto kroků můžete zabránit webové stránce ve sledování vaší aktuální polohy při používání prohlížeče Google Chrome:

  1. otevřeno Chrome.

  2. Klikněte na hlavní nabídku v pravém horním rohu a klikněte na Nastavení.



  3. Klikněte na Pokročilý z levého panelu.

  4. Klikněte na Soukromí a bezpečnost.

  5. Klikněte na Nastavení webu.

    Chrome Site Settings

    Nastavení webu Chrome
  6. V části „Oprávnění“ klikněte na Umístění.

    Chrome site Permissions

    Oprávnění webu Chrome
  7. V části Povolit vyberte web, který chcete zablokovat.

    Allow or block website location tracking

    Povolit nebo blokovat sledování polohy webových stránek
  8. V části „Oprávnění“ použijte rozbalovací nabídku „Umístění“ a vyberte Blok volba.

    Chrome block location tracking on website
    Chrome blokuje sledování polohy na webu
    Rychlý tip: Můžete také rychle kliknout na název webové stránky vedle ikony zámku v adresním řádku a rychle změnit nastavení umístění.
  9. (Volitelné) Na hlavní stránce nastavení „Umístění“ v části „Povolit“ můžete kliknout na ikonu Vymazat (trashcan), chcete-li webu zastavit sledování vaší polohy. Při příštím načtení webu však budete znovu vyzváni k povolení nebo blokování sledování polohy vaší stránky.

Po dokončení těchto kroků již nebude moci blokovaný web sledovat vaši aktuální polohu. Možná budete muset opakovat kroky č. 7 a 8 blokovat další weby.