Jak automaticky smazat polohu a historii vyhledávání na Googlu

how delete location

Google nyní umožňuje mazat historii vaší činnosti automaticky každé 3 až 18 měsíců a zde je návod, jak nakonfigurovat tuto novou funkci.



Je známou skutečností, že Google při používání Vyhledávání Google, YouTube a dalších služeb shromažďuje od uživatelů aktivity týkající se polohy, webu a aplikací, aby zjistil jejich chování, aby přesně zobrazoval reklamy a zlepšoval uživatelský dojem.



V důsledku obav o ochranu soukromí je Google nyní postupně zavádění nové funkce uživatelé si mohou vybrat ručně, aby automaticky smazali historii polohy, aktivity na webu a aktivity aplikací z jejich účtů.

Sběr těchto údajů můžete kdykoli zakázat, ale nová nastavení by měla přispět k větší osobní zkušenosti při používání služeb Google a trochu lépe chránit vaše soukromí.



V tomhle průvodce, naučíte se nastavit, jak dlouho může Google uchovat vaše data, než je smažete. Rovněž se podíváme na kroky, jak ve vašem účtu Google zcela deaktivovat historii polohy, web a aktivity aplikací.

Jak automaticky smazat polohu a historii vyhledávání na Googlu

Pomocí následujících kroků automaticky smažete historii polohy a aktivity na Googlu:

  1. Otevři tvůj Účet Google.



  2. Klikněte na Data a personalizace z levého panelu.

  3. V části Ovládací prvky aktivity klikněte na ikonu Spravujte ovládací prvky své činnosti volba.

    Manage your activity controls

    Spravujte ovládací prvky své činnosti
  4. V části „Aktivita na webu a v aplikacích“ (nebo „Historie polohy“) klikněte na ikonu Správa činnosti knoflík.

    Manage activity

    Správa činnosti
  5. Klikněte na ikonu Vyberte si, jak dlouho se má zachovat knoflík.

    Choose how long to keep your data on Google servers

    Vyberte, jak dlouho budou vaše data ukládána na serverech Google
  6. Vyberte jednu ze tří možností:

    • Ponechat, dokud neodstraním ručně (výchozí).
    • Uchovávejte po dobu 18 měsíců.
    • Uchovávejte po dobu 3 měsíců.

    Google autom delete data options

    Automatické mazání dat Google
  7. Klikněte na ikonu další knoflík.

  8. Klikněte na ikonu Potvrdit knoflík.

    Confirm Google data auto-delete settings

    Potvrďte nastavení automatického odstranění dat Google
  9. Klikněte na ikonu Mám to knoflík.

Po dokončení těchto kroků budou všechny vaše webové aktivity a aktivity aplikací starší než zadaný den automaticky odstraněny.

Jak zakázat polohu a historii vyhledávání na Googlu

Pomocí těchto kroků zakážete shromažďování údajů o poloze a aktivitách na Googlu:

  1. Otevři tvůj Účet Google.

  2. Klikněte na Data a personalizace z levého panelu.

  3. V části Ovládací prvky aktivity klikněte na ikonu Spravujte ovládací prvky své činnosti volba.

    Manage your activity controls

    Spravujte ovládací prvky své činnosti
  4. V části Ovládací prvky aktivity vypněte přepínač pro Aktivita na webu a v aplikacích (a Historie polohy).

    Disable Google activity tracking

    Zakázat sledování aktivity Google
  5. Klikněte na ikonu Pauza knoflík.

    Pause Google tracking

    Pozastavte sledování Google

Po dokončení těchto kroků by již společnost Google neměla při používání svých služeb shromažďovat vaše aktivity ani místa.

Přestože možnost zakázat shromažďování údajů o poloze a činnosti existuje již dlouhou dobu, možnost mazat vaši historii automaticky po 3 nebo 18 měsících jsou pro uživatele novými funkcemi.