Jak odstranit nastavení systému Windows 10 synchronizovaný s účtem Microsoft

how delete windows 10 settings synced microsoft account

Je možné odstranit ta nastavení systému Windows 10, která byla nahrána na váš účet Microsoft, a zde je postup, jak to provést.



V systému Windows 10 můžete při používání účtu společnosti Microsoft synchronizovat řadu nastavení mezi zařízeními, abyste dosáhli konzistentnějšího zážitku. Některá z těchto nastavení mohou zahrnovat vaše aktuální téma, hesla, jazykové předvolby a mnoho dalších nastavení.



Než se však tato nastavení synchronizují napříč vašimi zařízeními, nejprve se nahrají do vašeho účtu Microsoft (konkrétně do vašeho OneDrive účet) a každý váš počítač stáhne a použije nastavení v závislosti na tom, zda je tato funkce povolena.

Pokud chcete tuto funkci úplně zakázat a nechcete, aby si společnost Microsoft ponechala kopii vašich nastavení, nebo chcete začít znovu s čistou sadou preferencí, je možné odstranit nastavení nahraná na servery společnosti Microsoft.



V tomhle průvodce, naučíte se kroky k rychlému smazání Windows 10 nastavení nahraná na váš účet Microsoft.

Jak odstranit synchronizované nastavení ve Windows 10

Chcete-li smazat nastavení systému Windows 10 nahraná do účtu OneDrive, musíte nejprve deaktivovat funkci synchronizace na všech zařízeních připojených ke stejnému účtu Microsoft a poté smazat synchronizovaná nastavení. Zde je návod.

Zakázání synchronizace nastavení

Chcete-li zakázat možnost systému Windows 10 synchronizovat nastavení s cloudem, proveďte následující kroky:



  1. otevřeno Nastavení.

  2. Klikněte na Účty.

  3. Klikněte na Synchronizujte svá nastavení.

  4. Vypni Nastavení synchronizace přepnout spínač.

    Windows 10 with sync settings disabled

    Windows 10 s deaktivovaným nastavením synchronizace

Po dokončení těchto kroků zopakujte pokyny na všech svých zařízeních pomocí stejného účtu společnosti Microsoft.

Odstranění synchronizovaného nastavení systému Windows 10

Chcete-li odstranit vaše synchronizované nastavení systému Windows 10 uložené v OneDrive, postupujte takto:

  1. Otevři to OneDrivestrana.

  2. Přihlaste se pomocí Účet Microsoft podle potřeby.

  3. Klikněte na ikonu Odstranit tlačítko ve spodní části stránky.

  4. Klikněte na ikonu Ano tlačítko pro potvrzení vymazání.

    Delete synced Windows 10 settings from Microsoft account

    Odstranit synchronizované nastavení systému Windows 10 z účtu Microsoft

Po dokončení těchto kroků budou nastavení dříve nahraná do vašeho účtu OneDrive odstraněna. Nyní můžete tuto funkci v systému Windows 10 nechat vypnutou nebo ji můžete znovu povolit pro synchronizaci čerstvé kopie nastavení.

Přestože je tato příručka zaměřena na systém Windows 10, můžete stejný postup také použít k odstranění nastavení, pokud používáte systém Windows 8.1.