Jak navždy smazat svůj účet na Facebooku

how delete your facebook account forever

Už jste měli dost na tom, aby Facebook vydělával z vašich dat miliardy a způsob, jakým chrání vaše informace? Zde jsou kroky k rychlému smazání účtu navždy.



Pokud již nebudete důvěřovat nebo potřebujete používat Facebook, je docela snadné smazat váš účet a data z nejoblíbenější sociální sítě na světě.



Nejcennějším aktivem Facebooku jsou vaše informace, včetně vašich osobních údajů, hodnocení Líbí se mi, komentářů, příspěvků a přátel, které vytvoříte, protože to společnosti umožňuje zjistit více o vaší osobnosti vydělat pomocí těchto informací miliardy dolarů.

Věci se mohou ještě zhoršit, když společnosti nedokáží chránit vaše data a vaše informace padnou do nesprávných rukou. Jak jsme viděli u fialového Cambridge Analytica, kde datová společnost dokázala shromažďovat informace od 50 milionů uživatelů prostřednictvím aplikace, která Facebook tvrzení byla vytvořena jako výzkumný nástroj, data, která lze použít mnoha škodlivými způsoby.



V tomhle průvodce, naučíte se jednoduché kroky k navždy smazání vašeho účtu a dat na Facebooku.

Jak stáhnout zálohu dat na Facebooku

Archiv Facebooku obvykle obsahuje vaše fotky, historii chatu, síťové IP adresy, údaje o rozpoznávání obličeje, reklamy, na které jste klikli, identifikovatelné osobní informace, check-iny, informace o kreditních kartách a mnoho dalšího. Před smazáním účtu je vhodné vytvořit a stáhnout zálohu všech vašich dat na Facebooku.

Chcete-li vytvořit a stáhnout archiv Facebooku, postupujte takto:



  1. otevřeno Nastavení Facebooku strana.

  2. V části „Obecná nastavení účtu“ klikněte na ikonu Stáhněte si kopii odkaz.

    Facebook settings page

    Stránka nastavení Facebooku
  3. Na stránce „Stáhnout informace“ klikněte na ikonu Spusťte můj archiv knoflík.

    Download your information Facebook page

    Stáhněte si svou informační stránku na Facebooku
  4. Potvrďte své Facebookové heslo a klikněte na Předložit knoflík.

  5. Klikněte na ikonu Spusťte můj archiv knoflík.

  6. Klikněte na ikonu dobře tlačítko pro potvrzení.

  7. Jakmile obdržíte potvrzovací e-mail, přejděte zpět na stránku „Stáhněte si své informace“ a klikněte na ikonu Stáhněte si archiv knoflík.

    Download archive from Facebook

    Stáhnout archiv z Facebooku
  8. Potvrďte své Facebookové heslo a klikněte na Předložit knoflík.

Po stažení archivu dat je čas navždy smazat účet Facebook, což znamená, že po smazání jej nebudete moci obnovit.

Jak smazat svůj účet na Facebooku

Pokud jste připraveni, jednoduše otevřete tento Facebook odkaza klikněte na ikonuSmazat můj účet knoflík.

Delete Facebook account settings
Odstraňte nastavení účtu Facebook

Po kliknutí na tlačítko bude váš účet označen k odstranění a již nebude přístupný pro kohokoli jiného, ​​kdo používá Facebook.

Podle společnosti dochází k zpoždění ukončení, takže zpracování vašeho požadavku bude trvat několik dní. Během této doby zpoždění se nezapomeňte do účtu přihlásit, pokud tak zrušíte žádost o odstranění účtu.

Po zpracování žádosti již váš účet Facebook nebude existovat, ale ne každá aktivita bude smazána. Například komentáře, které jste napsali v profilu svého přítele, se mohou i po smazání účtu nadále zobrazovat. Kromě toho si Facebook bude uchovávat vaše záznamy protokolu, ale již nebudou spojeny s vaší identitou.

Přestože je proces smazání vašeho účtu Facebook poměrně jednoduchý, mějte na paměti, že úplné smazání účtu a veškerých informací, které s ním mohou být spojeny, může trvat až 90 dní.

Nezapomeňte, že kromě odstranění účtu na Facebooku také vlastní gigant sociální sítě další společnosti, jako je WhatsApp, Intagram a mnoho dalších, byste jako takové měli zvážit odebrání z těchto služeb.